MC Porkkala Pärnun Grillifestivaaleilla

14.06.2023

Kerhomme on perinteisesti tehnyt vuosittaisen kesäretkensä kesäkuun toisena viikonloppuna Eestin puolelle, niin nytkin, Tosin 2020 korona peruutti kaiken matkailun ja vastuuntuntoisena kerhona mekin peruimme silloin oman retkemme. Vuosina 2021 ja 2022 taas teimme retkemme kotimaassa, koronaa peläten. Vaan nyt oli maailma auki.

2020 olimme suunnitelleet retkeä Jurmalaan, minkä korona siis peruutti. Nyt teimme uuden yrityksen Jurmalaan, mutta jäsenistö halusikin lähemmäs Pärnun Grillifestivaaleille. Näin ei tarvinnut ottaa myös torstaita töistä vapaaksi, perjantai riitti. Siispä Pärnuun!

Kun laivaliput ja hotelli oli varattu, tilasimme meille sopivan sään: puolipilvistä ja poutaa, ei tuulta, mutta lämmintä. Ylemmällä taholla tilauksemme hyväksyttiin. Upea sää koko viikonlopun.

Ekcerö Linen aamiaisen II kattaukseen. Siellä kun huolella tankkaa, niin selviää iltaan tai ainakin pitkälle. Tavoitteen oli Pärnun Estonia Spa Hotellin illallinen klo 17.00.
Sinne ehdimme hyvissä ajoin emmekä kuolleet nälkään.

Viikkoa ennen retkeä oli kerhon iskuryhmä käynyt Tallinassa tarkastamassa ne kuuluisat tietyöt, että sotkevatko ne Google Mapsin antamat ajoajat ja -reitit. Eivät sotke.
Rocca al Mare kauppakeskuksen jälkeisellä bensiksellä ryhmä kasaan ja kohti seikkailuja. Ensin tietä 390 Keilan putouksille, Keija Juga. On muuten tutustumisen arvoinen paikka. Maaseutumatkailua moottoripyörillä. Sieltä Haapsaluun mutkan kautta ja tietysti pikkuteitä.

Tankkaukset customien tahtiin, 200 km välein. Mennessä Haapsalu, tullessa Märjamaa.
Haapsalussa oli tauko, bensaa, kahvia ja potta. 95E oli 1,699 €. Sieltä Pärnuun ja hotellille ja tietysti taas sen mutkan kautta.

Hotellilla nopea suihku, illallinen ja lyhyt, mutta reipas marssi läheiselle festivaalialueelle.
Grillikojuja oli varmaan toista sataa, kaikista sai toinen toistaan parempaa grillimakkaraa,

-lihaa tai -kalaa ja liki joka kojusta sai vähintään kylmän oluen. Ei ollut lippusiimoja jakamassa erikseen makkaran syöntialuetta ja oluen juontialuetta. Sanoisin että paljon kätevämpää, kuin meillä sääntöSuomessa.

Hotelli oli puiston keskellä, osoite Pärnä 12, mikä oli kävelytien osoite. Kun seurasimme Google Mapsin ohjausta, niin muutama kunniakierros tuli tehtyä niin hotelliin mennessä, kuin sieltä lähtiessä. Ei haittaa.

Grillisuunnistus oli lajina, kun osa porukasta oli tuolla ja osa täällä sinänsä pienellä festivaalialueella, mutta kun niitä kojuja oli niin monta ja kaveri tietty lähellä/kaukana.

Sattuuhan sitä paremmissakin perheissä, sillä osa meistä jo epäili omaa kuntoaan tai silmiään kun vastassa oli vihreitä norsuja. Onneksi ei pinkkejä!

Välipäivänä, lauantaina, rohkeimmat meistä tutustuivat kapearaide rautatiemuseoon vain noin puolen tunnin ajomatkan päässä Pärnusta. Kannatti. Suorastaan pelottavaa oli junan kulku pois metsästä melko lujaa, kun itse juna meni suoraan vaikka kiskot mutkittelivat enemmän, kuin motoristi sietää. Silti yhä hengissä.

Sunnuntaina ulos hotellilta puiston keskeltä, no arvaahan sen että U -käännös. Google ei oikein ymmärrä, että hotelli on puistossa, eikä oikein tiedä, että – kiitos festivaalien – katuja on suljettu. Lopulta kuivilla vesillä, kohti Märjamaan tankkaus- eli bensaa, kahvia ja potta -paikkaa. Sieltä Raplan kirkonkylän kautta kohti Tallinaa ja”tuliaisten tankkauspistettä!” Tulo Tallinaan oli silmiä avaavaa sillä Espoon Keilalahti ei näytä niin äveriäältä kuin tulo Tallinaan nelostietä etelästä. Huh!

Loppu menikin rutiinilla. Laivaan ja ruoka. Eckerön buffet pitää hengissä päivän pari, vähän pötsistä riippuen. Helsingissä vilkutettiin tullille ja hurjasteltiin kotiin.

Takana taas yksi Strömsö -tyylinen, onnistunut kesäretki kerhon kanssa! Meitä oli 13 moottoripyörällä 12 miestä ja 5 naista. Ikähaarukka oli huikeat
26 – 73 vuotta. Taas kerran hyvän porukan iloinen, turvallinen ja ratkiriemukas kesäretki!


Kiitos reissussa mukana olleille!

Hallitus

12.06.2024Maarianhamina 2024
05.05.2024Toukokuun 2024 Toimintatiistai
29.04.2024MC Porkkala ry 20 vuotta 29.4.2024
27.04.2024Matalan kynnyksen ruosteenpoisto
13.04.2024Nyt juhlitaan!
28.11.2023Syyskokous 2023
02.10.2023Syysretki 2023 Turkuun
14.06.2023MC Porkkala Pärnun Grillifestivaaleilla
06.06.2023Raaseporin linnan rauniot
24.05.2023Motoristikirkko 2023

Siirry arkistoon »